Hoogvliegersdag Twente 2019

Afgelopen zondag organiseerde de Stichting Hoogvliegers in samenwerking met Roessingh, Centrum voor Revalidatie, Twente Airport, Vliegclub Twente en De Twentsche Zweefvlieg Club een Hoogvliegersdag. Acht kinderen gingen de lucht in met een speciaal ambulancevliegtuig of een Cessna van Vliegclub Twente.

Opendag Technology Base

Gisteren een prachtige opendag op de Technology Base. Onze leden hebben leuke gesprekken gehad over de wereld van het vliegen. Met oud luchtmacht personeel dat langskwam om de 'stalgeur' nog eens op te snuiven, oudgebrevetteerden en geïnteresseerden. En verder natuurlijk veel stickers uitgedeeld aan de komende vliegende generatie! Al met al een geslaagde dag voor iedereen die het vliegen en de ontwikkeling van het terrein een warm hart toedraagt.

MEET THE SKY!

Openingsfeestje Twente Airport

Vliegveld Twente heet vanaf vandaag Twente Airport en is na bijna tachtig jaar (77 jaar exact) weer een civiel vliegveld geworden. Dit vliegveld moet ruimte bieden aan ruim twintigduizend vliegbewegingen, voornamelijk voor klein zakelijk vliegverkeer en general aviation.

Opening Airport Twente

Eindelijk is het dan zover. Na ruim 10 jaar wachten is vandaag de overdracht door de Militaire Luchtvaart Autoriteit (MLA) van Vliegveld Twente waarmee het een officieel General Aviation veld is geworden.