Openingsfeestje Twente Airport

Vliegclub Twente bijeen voor hangaar 9 / Foto : Christian van der Meij

Vliegveld Twente heet vanaf vandaag Twente Airport en is na bijna tachtig jaar (77 jaar exact) weer een civiel vliegveld geworden. Dit vliegveld moet ruimte bieden aan ruim twintigduizend vliegbewegingen, voornamelijk voor klein zakelijk vliegverkeer en general aviation.

Er is letterlijk en figuurlijk een blik hoogwaardigheidsbekleders ingevlogen met een Beach King Air om de verplichte openingshandelingen te verrichten. Demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma sprak een woordje en kolonel Jan-Paul Apon droeg symbolisch het veld over aan de gedeputeerden Eddy van Hijum en Monique van Haaf.

Terwijl de prominenten elders op het veld ‘druk’ waren, kwamen de leden van de Vliegclub Twente bijeen om een eigen feestje te bouwen. In een grote kring voor hangaar 9 in het zonnetje (warmste 30 maart ooit) keuvelen over vliegerslatijn met de nodige versnaperingen, wat wil een vlieger nou nog meer. Een enquete-onderzoek wees uit dat de catering en de drankjes op de locatie van de vliegclub vele malen beter waren dan die op de andere locatie. Volgens betrouwbare bronnen had men op de andere locatie de champagne verwisseld met JET-A.